Gedragsconsult

Gedragsconsult

Vertoont uw hond gedrag wat niet gewenst is? Ik kan u en uw hond door middel van een consult helpen. Met positief trainen wordt het ongewenst gedrag omgezet in gewenst gedrag. Ongewenst gedrag kan zijn: overmatig blaffen, trekken aan de lijn, bijten, voerbaknijt, opspringen, verlatingsangst, etc. Kortom, eigenlijk al het gedrag wat door u als baas als ongewenst wordt beschouwd en als probleemgedrag wordt gezien.

Gedragsconsult standaard

Voordat ik met u een afspraak maak, heb ik contact met u via de telefoon, de mail of whatsapp. In dit contact stel ik u vragen, zodat ik een beter beeld kan krijgen van het probleemgedrag van uw hond.

Bij het aanpakken van probleemgedrag bij honden geef ik de voorkeur aan een consult bij u thuis. Dit om de hond in zijn/haar eigen omgeving te kunnen observeren en omdat gedrag persoons- en plaatsgebonden is. Mocht het niet anders kunnen dan zijn er in overleg andere opties mogelijk.

Ik blijf na een consult bereikbaar voor coaching en nazorg. Eén tot twee weken na het consult neem ik contact met u op om te kijken hoe het gaat. De coaching stopt pas als het ongewenste gedrag is omgezet naar gewenst gedrag.

Ik bekijk per koppel welke aanpak passend is. Een consult duurt gemiddeld twee uur. Voor het consult ontvang ik graag al de nodige informatie. De kosten voor gedragsconsult standaard zijn €150,-*.

Gedragsconsult deluxe

Het gedragsconsult deluxe komt in het begin erg overeen met gedragsconsult standaard. Er is eerst bij voorkeur telefonisch contact. Waarna we het eerste gedragsconsult van +/- 2 uur plannen.

Na het eerste gedragsconsult gaan we nog twee gedragsconsulten van +/- 1 uur plannen. Tussen de consulten door mag u natuurlijk contact opnemen bij vragen, etc. Na het derde en laatste gedragsconsult blijf ik bereikbaar voor coaching en nazorg. De kosten voor gedragsconsult deluxe zijn €250,-*.

 

Waarom meerdere consulten?

Ik merk in de praktijk dat er in een consult heel veel informatie op mensen afkomt en dat er de behoefte is om 2-3 weken na het consult nog even alles door te nemen. In de meeste situaties vinden mensen het ook fijn om nogmaals te kijken hoe ik omga met het probleem gedrag en/of dat ik met hen mee kan kijken of ze het op de juiste manier aanpakken.

In het eerste consult leer ik de hond(en) en jullie persoonlijk kennen. Ik observeer in de consult het probleem gedrag door de hond te ‘lezen’. Hierna krijg je de handvaten om het probleem aan te pakken en gaan we ermee oefenen.

Het tweede consult is om samen te kijken of alle informatie goed is doorgekomen, voor het stellen van vragen en voor het perfectioneren van het gewenst gedrag.

Het derde consult is om de puntjes op de i te zetten en om voor de laatste keer ‘live’ de handvaten door te nemen.

 

Waarom verspreiden over drie maanden?

Het kost tijd voordat gedrag in een gewoonte gaat veranderen. In de meeste situaties lukt het om binnen 3 maanden ongewenst gedrag om te zetten in gewenst gedrag. Ik vind het erg belangrijk om de hond(en) en hun baasjes in deze periode te kunnen begeleiden. Op deze manier komt het gewenst gedrag beter tot uiting bij de hond en verdwijnt het ongewenst gedrag steeds meer naar de achtergrond.

 

Ook zonder consult kunt u altijd bij mij terecht voor vragen. U mag telefonisch, via whatsApp of mail contact met mij opnemen.

Bekijk de tarieven
Ilvy Maas Hondengedragsdeskundige gedragsconsult deluxe

Ilvy Maas Hondengedragsdeskundige gedragsconsult deluxe


Neem contact op