Over mij

Ik ben Ilvy Maas en woon in Mariahout (Noord-Brabant). Ik werk al vanaf mijn tienerjaren met honden. Acht jaar geleden ben ik begonnen met het geven van behendigheidstraining aan honden. Vervolgens ben ik vier jaar later overgestapt naar het geven van puppycursussen. Vanuit de puppycursus heb ik de keuze gemaakt om mezelf te verdiepen in (probleem)gedrag van honden. Vandaar mijn keuze voor de opleiding tot hondengedragsdeskundige.

De afgebeelde honden zijn mijn eigen honden die ik in 2019 vanuit Curaçao heb geadopteerd. Beide honden hebben een ‘rugzak’.

Jazz (de zwarte hond) is als eerste bij mij gekomen. Haar probleem werd me op Schiphol al duidelijk. Jazz is bang voor vreemde mensen. Ik heb er hard voor moeten werken om haar vertrouwen te winnen.

Jay (de herderkleurige hond) kwam oorspronkelijk bij mij als ‘fosterhond’. Ik zou hem opvangen, totdat hij er klaar voor was om een Nederland zijn forever home te vinden. Echter was het binnen een week al duidelijk dat ik hem wilde adopteren. Jay is namelijk dol op mensen en het klikt met Jazz. Ik heb besloten hem te adopteren, mede om Jazz meer vertrouwen in mensen te geven. Jazz heeft Jay ook weer kunnen helpen. Jay was bang voor zwarte honden. Op Curaçao is Jay meerdere keren gebeten door een zwarte hond en had hiervan een licht trauma opgelopen. Bij mijn twee honden heb ik dan ook meteen mijn opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen.

Bij het trainen van honden gebruik ik mijn eigen methode die is gebaseerd op het positief trainen van een hond. Wil je meer weten over deze methode kijk dan bij ‘Diensten‘.

Bekijk de tarieven
Ilvy Maas Hondengedragsdeskundige gedragsconsult deluxe

Ilvy Maas Hondengedragsdeskundige gedragsconsult deluxe


Neem contact op